Ervaar onze unieke verkoopstrategie,
Lees hoe wij in 10 stappen jouw woning succesvol verkopen!

Bij 076 Makelaardij hebben we een speciaal 10 stappenplan ontwikkeld voor de verkoop van jouw woning. Dit begint altijd met een kennismakingsgesprek en eindigt met een succesvolle verkoop.

Als je kiest voor 076 Makelaardij, kun je erop vertrouwen dat de verkoop van je huis vlot en succesvol zal verlopen. Tijdens dit proces zullen we je stap voor stap begeleiden en ervoor zorgen dat alles soepel verloopt. We houden je voortdurend op de hoogte van de voortgang en zorgen ervoor dat je volledig op de hoogte bent van elke ontwikkeling.

Stap 1

Kennismaking

Allereerst maken we graag persoonlijk kennis om jouw wensen te bespreken. Samen lopen we een rondje door het huis om een duidelijk beeld te krijgen van je verwachtingen. 

Stap 2

Verkoopadvies

Nadat we een rondje door de woning gelopen hebben en wij de woning goed hebben kunnen bekijken, geven wij ons verkoopadvies. Dit bestaat uit een waardebepaling in combinatie met een plan voor de beste manier om de woning te verkopen. Dit doen we in alle eerlijkheid, we kennen de markt in Etten-Leur door en door en weten als geen ander wat de beste strategie is voor de verkoop van je huis.

Stap 3

Voorbereiding

Let’s go! In deze stap gaan we samen aan de slag om het huis klaar te maken voor de verkoop en maken we het online MOVE dossier aan. Hierin kun je de benodigde documenten uploaden en vragenlijsten invullen. Doordat wij dit samen doen, zorgen we er direct voor dat alles perfect gedocumenteerd is. Ook ontvang je van ons persoonlijke tips over hoe jouw huis het mooist op foto's overkomt. De communicatie? Snel en simpel in de 076 groepsapp!

Stap 4

Foto's & keuring

You never get a second chance to make a first impression. Daarom zorgen we ervoor dat jouw woning perfect op de foto komt te staan. Daarnaast zorgen we voor een bouwkundige keuring, energielabel, meetrapport en plattegronden. Wij zijn altijd aanwezig bij deze afspraken om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt.

Stap 5

Goedkeuring

Als alle informatie binnen en verwerkt is, geef jij de definitieve goedkeuring voordat wij van start gaan. We zetten de woning pas online als jij helemaal tevreden bent over de foto’s, teksten en details van jouw woning. Daarna gaan we met alle verkoopinfo, gericht op de juiste doelgroepen, de markt in.

Stap 6

Marketing communicatie

Overal waar het kan, laten we je huis in alle glorie zien. Het verkoopplan dat we in stap 2 hebben uitgewerkt, brengen we nu in de praktijk. Lokaal zetten we een bord neer en sturen we ook een mailing naar onze zoekers. Regionaal adverteren we via social media, en landelijk zetten we het huis op funda. Op deze manier gaan we zoveel mogelijk mensen bereiken en jouw huis onder de aandacht brengen van potentiële kopers.

Stap 7

De Kijkers

Zodra we de woning online gezet hebben, zullen de kijkers zich melden. Wij zorgen ervoor dat zij kunnen komen kijken wanneer dat het beste uitkomt. Dat kan bij ons overdag, in de avond en in het weekend zijn, inclusief zaterdag en zondag. Via hun online move dossier krijgen de kijkers alle relevante verkoopinfo zodat ze goed voorbereid komen kijken. Een bezichtiging duurt bij ons 45 tot 60 minuten, waarbij zij gastvrij worden ontvangen, professioneel worden rondgeleid, en ook tijd krijgen om zelfstandig rond te lopen. Na elke bezichtiging krijg je als verkoper een kort verslag in de groepsapp.

Stap 8

Verkopen

Iedereen die jouw huis bekeken heeft, willen we de mogelijkheid bieden om een bod uit te brengen. Dit gaat altijd via het MOVE-dossier. Een bod komt zowel bij jullie als ons binnen. Afhankelijk van het aantal kijkers kan het zijn dat we gaan onderhandelen of dat we een biedingsprocedure starten. Dit gaat altijd in overleg met jou. Uiteindelijk moeten we tot overeenstemming komen over de prijs, de voorwaarden en de opleveringsdatum. Als we dit hebben, dan is jouw woning verkocht!

Stap 9

Koopcontract

Een woning is pas echt verkocht als het koopcontract getekend is. Dit doen we zo snel mogelijk na de mondelinge overeenkomst. We sturen eerst een concept koopakte ter goedkeuring. Na goedkeuring nemen we de koopakte samen met jou en de kopers door, zodat je weet wat je tekent. Dit is ook een mooie gelegenheid om kennis te maken met de koper. Na de 3 dagen bedenktijd van de koper en het verstrijken van het financieringsvoorbehoud, dat meestal 6 tot 8 weken duurt, is de woning definitief verkocht.

Stap 10

Inspectie / Notaris

Op de dag van de sleuteloverdracht doen we altijd nog een inspectierondje. Dan checken we onder andere of de cv-ketel nog werkt, de afvoeren nog werken, en we nemen de meterstanden op. Na het ondertekenen van het inspectieformulier, gaan we naar de notaris. Bij de notaris teken je de akte van levering en overhandig je de sleutels aan de kopers. En dan hebben we succesvol samen alle stappen van het verkoopproces doorlopen.